JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 12:e versionen av Dasylab

12:e versionen av Dasylab

Det grafiska programmeringsspråket Dasylab, som används inom test- och mättillämpningar, har kommit i en 12:e version. Bland nyheterna finns stöd för flerkärniga processorer och möjlighet att använda flera bildskärmar.
Dasylab ägs sedan många år av National Instruments och kan ses som ett lite enklare och billigare alternativ till företagets flaggskeppsprodukt Labview. Det innebär samtidigt att det är enklare och går snabbare att komma igång med Dasylab än med Labview.

I den nyligen släppta version 12 har programmet fått stöd för alla kärnor i ett multiprocessorsystem och programmet fungerar i Windows 7, både 32- och 64-bitarsversionen. Dasylab har utrustats med en ”Configuration Manager” som gör det möjligt att konfigurera om programmet utan att göra en ominstallation. Vidare finns ett omarbetat bibliotek med nya exempel.

En annan förbättring är att programmet stödjer dubbla bildskärmar vilket innebär att dialogrutor och andra programelement kan visas på en separat skärm medan insamlade data visas på den andra.

Det finns skriptbaserade drivrutiner för IVI (Python Script Engine), utökat stöd för CANdb och dessutom är drygt 20 buggar åtgärdade.

Priset startar på 499 dollar för den enklaste versionen och svensk återförsäljare är System Technology.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)