JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Industripakt som curlar IoT

Industripakt som curlar IoT

Ett stort antal ledande industriföretag har bildat alliansen LoRa, med mål att standardisera energisnåla nätverk, så kallade Low Power Wide Area Networks (LPWAN), för att bana smidig väg för Internet-of-Things. Ett första informationsmöte för blivande medlemmar hölls under konsumentelektronikmässan CES, som gick i Las Vegas i förra veckan.
Syftet med att bilda LoRa-alliansen är att skapa en LPWAN-standard som lägger grunden för införandet av IoT, M2M-kommunikation liksom andra industritillämpningar och smarta städer. Genom att dela erfarenhet och kunskap hoppas alliansen få globalt genomslag av LoRa-protokollet, som ska säkerställa interoperabilitet mellan operatörer världen över.  

– LoRa-tekniken är ideal för batteridrivna sensorer och lågeffektstillämpningar, som ett komplement till mobil M2M-uppkoppling. Alliansen är ett viktigt steg för att säkerställa  interoperabilitet och därmed rörlighet för våra kunder inom hela Europa, säger Richard Viel, COO på den franska mobiloperatören Bouygues Telecom i ett pressmeddelande.

Företagen som hittills anslutit sig till LoRa-alliansen är Actility, Cisco, Eolane, IBM, Kerlink, IMST, Multitech, Sagemcom, Semtech, Microchip Technology, Bouygues Telecom, KPN, SingTel, Proximus, Swisscom och FastNet (del av Telkom Sydafrika).

LoRa-alliansen är öppen, utan vinstintresse. Här kan du hitta mer information om den nybildade alliansen (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)