JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. SEE satsar på levande produktion och lödtävlingar

Satsar på levande produktion och lödtävlingar

”Live Production” och SM i handlödning blir två uppskattade publikmagneter på branschmässan SEE i Kista den 19-21 april nästa år.
Tanken är att visa upp svensk elektronikproduktion och vilka utmaningar branschen står inför när det gäller kvalitet, tillförlitlighet och renhet. Resultat, ny kunskap och ”best practice-information” presenteras från scenen av ledande branschexperter som Lars Wallin och Bob Willis, skriver SEE i ett utskick.

Det blir också en lödtävling för både proffs och studenter.

Produktionslinan kommer att uppta 252 kvadratmeter och innehåller montering och lödning, tvättning och lackning samt test och analys inklusive röntgen och AOI. Under tre dagar ska runt 300 kretskort med knepiga komponenter tillverkas i två varianter med en mängd olika produktionsutföranden.


Publikdragaren i tio punkter:
1. Live produktion med montering och lödning av ett 4-Lagers kretskort med bl.a. BGA, QFN och 0201 komponenter i en stor modern produktionslina.

2. Live produktion med montering och lödning av ett modifierat SIR (Surface Isolation Resistance) kretskort i en liten produktionslina.

3. Tvättning och lackning live under ledning av Bob Willis.

4. Renhetsmätning av kretskort före och efter tvätt samt efter lackning.

5. Avsyning och inspektion genom SPI (Solder Paste Inspection), AOI (Automatisk Optisk Inspektion) och Röntgen.

6. SM i Handlödning med ett nytt IPC kort, öppen för alla verksamma inom svensk elektronikindustr.! Prispengar till de tre bästa samt att den svenska mästaren får åka till Tyskland för att tävla mot Europeiska motståndare.

7. SM i Handlödning för studenter/elever med ett nykonstruerat kort för att varje dag kora bäste handlödare inom skolvärlden. Priser i form av professionella lödstationer.

8. Rullande redovisning av resultat och teknisk information från scenen under alla mässdagar.

9. Delar av de producerande kretskorten skickas till internationella laboratorier för ingående analys av lödfogar, mönsterkort material och renhet. Resultatet kommer att redovisas på en Kvalitets-, Tillförlitlighet- och Renhetskonferens på Stockholmsmässan den 8 september 2016.

10. Dokumentation av alla resultat kommer att finnas tillgängligt för alla deltagare på Kvalitets-, Tillförlitlighet- och Renhetskonferensen på Stockholmsmässan den 8 september 2016.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus