JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hur tillförlitliga är korten från SEE?

Hur tillförlitliga är korten från SEE?

På branschmässan SEE i april tillverkades det drygt 400 kretskort samtidigt som olika parametrar varierades. Den 8 september får vi veta vad som fungerade och hur man absolut inte ska göra.

Under devisen ”Tillförlitlighet och renhet” ställdes en komplett ytmonteringslina upp på mässgolvet i Kista. Förutom jetdispenser, ytmonteringsmaskin och varmluftsugn fanns det också utrustning för tvättning och lackning plus testutrustning för röntgen och optisk inspektion av lodpasta och färdiga kort.

Två typer av kort tillverkades under de tre dagar SEE pågick. Det första kortet var ett fyrlagerskort med bland annat en större BGA, QFN-kapslade komponenter och små 0201-komponenter.

Det andra kortet var ett modifierat SIR-kort (Surface Isolation Resistance) som tillverkades i en mindre upplaga.

Alla kort märkes individuellt för att få spårbarhet.

Efter mässan skickades korten iväg för analys i externa labb.  

NPL i Storbritannien utför renhetstester på SIR-korten enligt två olika metoder. Zestron i Tyskland använder jonkromografi för renhetstester på SIR-korten.

Dessutom utför Swerea i Göteborg, Fraunhofer ISIT i Tyskland och Hytek i Danmark tillförlitlighetstester på lödfogarna baserat på olika delar av huvudkortet.

Resultaten presenteras på en heldag i Älvsjö den 8 september.

Mer information och anmälan finns här: (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)