I sommar jobbar vi på förändringarna av Elektroniktidningen och www.elektroniktidningen.se. Resultatet kommer att synas i augusti. Tills dess - ha en skön sommar!
Ericsson, telekomhysteri och flera utländska företag är vad som präglat den svenska komponentdistributionen under större delen av 1990-talet. De senaste fem åren har däremot inga stora förändringar skett bland de tio största distributörerna.
Elektroniktidningen kommer framöver att ges ut av ett nystartat förlag, grundat av fem av tidningens nyckelmedarbetare. Det är innebörden av ett avtal som träffats idag.
Analog Devices vrider fokus mot industritillämpningar med sin bipolära tillverkningsprocess, iPolar. Processen ger analoga kretsar med lågt brus, hög känslighet, liten yta och låg effektförbrukning, hävdar företaget.
Nästan bara svarta siffror i distributörernas årsrapporter 2004. Tyvärr tycks omsättningen plana ut under 2005
Det såldes mer komponenter på den svenska Elektronikmarknaden år 2004 än 2003. Den negativa trenden sedan år 2000 har alltså brutits. Elektroniktidningen har kartlagt omsättningen för de trettio största komponentleverantörerna i Sverige.
Den svenska komponentbranschen är inte bara topp 30. Här finns också ett stort antal småföretag, sällan uppmärksammade men ofta framgångsrika, med sina egna idéer och erfarenheter. Elektroniktidningen har pratat med en handfull av dem.
När Kista Photonics Research center fyller tre och håller seminariedag för att marknadsföra sig handlar det i stor utsträckning om vad centret skulle kunna göra i framtiden, för några konkreta resultat kan man inte visa upp än.
Poker mer vinstgivande än industri för svenskt näringsliv
Till årets svenska IT-företag utsågs häromdagen en firma som gör pokerprogramvara. Firman är säkert jätteduktig, men nog säger det en hel del om tillståndet i svensk industri.