JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
För sex miljoner kronor får Skellefteå ett nytt utvecklingslabb för optiska mätsystem. Tanken är att stärka regionens processindustri och dess underleverantörer.
Det nya labbet kommer att placeras i anslutning till optronikspecialisten Optronic som också är initiativtagare. Labbet blir dock tillgängligt även för andra företag.

– Detta är ett viktigt steg för att positionera sig i framkant internationellt och bygga ett starkt nätverk mellan tillverkare av optronikprodukter, forskare och processindustrin som använder robusta optiska mätsystem, säger Emil Hällstig, forskningssamordnare vid Optronic i ett pressmeddelande.

Optisk mätteknik används i processindustrin bland annat på lastmaskiner i gruvor och på skördare inom skogsindustrin. Miljön ställer stora krav på tillförlitlighet och att lösningarna är robusta.

– Vi ser att denna investering fyller ett viktigt behov för regionens processindustrier och detta blir vår största investering under 2008, säger Lars Karlgren på Sparbanksstiftelsen Norrland i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)