JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Den svenska radiospecialisiten Connectblue har startat ett treårigt forskningsprojekt tillsammans med det österrikiska forskningsinstitutet Research Unit for Integrated Sensor Systems of the Austrian Academy of Sciences. Målet är att ta fram teknik för att kunna styra en fabrik över ett trådlöst nät.

Projektet går under namnet Flexware (Flexible Wireless Automation in Real-Time Environments) och tanken är att förbättra dagens lösningar så att de fungerar i den tuffa miljö som finns i tillverkande industrier. Det gäller bland annat kravet på realtidsegenskaper, tålighet mot störningar liksom olika mekanismer som förebygger felaktiga data.

En metod för att åstadkomma detta är att tillåta automatisk omkonfigurering när det uppstår störningar eller när en nod slutar fungera.

– Vi har hållit på med industriell automation over trådlösa nät i åtta år, så för oss känns det bara naturligt att bidra med vår expertis i projektet, säger företaget vd Rolf Nilsson i ett pressmeddelande.

Förutom Connectblue ingår Institut Industrial IT (Tyskland), Institut für Automsierung und Kommunikation Automation and Communication, Magdeburg (Tyskland), Oregano Systems Design and Consulting (Österrike), University of Catania (Italien), Schneider Electric Industries SAS (Frankrike) och rt-solutions.de (Tyskland).
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus