JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Det brittiska testhuset och konsultföretaget Intertek köper svenska Sangentia Catella. Företaget är specialiserat på provning och konsultverksamhet kring batterier, superkondensatorer och bränsleceller.
– Tack vare Sagentia Catellas spetskompetens inom energilagringsområdet tar Intertek ett stort steg mot att bli en framträdande aktör inom energiområdet, säger Pär Zetterberg som är vd på det svenska dotterbolaget Intertek Semko i ett pressmeddelande.

Sagentia Catellas verksamhet kommer att utgöra ett eget affärsområde inom Intertek med Eva Fontes, Sagentia Catellas avgående vd, som affärsområdeschef. Intertek har sedan tidigare en viss erfarenhet av batteriprovning via företagets verksamheter i England, USA och Asien. Den kompetens som nu tillförs ska komma koncernen till godo globalt.

Sagentia Catellas verksamhet grundades på 1950-talet och var en del av FOA (Försvarets Forskningsanstalt). Verksamheten har under en längre tid även varit en del av dåvarande forskningsinstitutet IM.

Nu senast har företaget ingått i den engelska teknikkonsultkoncernen Sagentia. Företaget har 13 medarbetare i Järfälla utanför Stockholm och omsatte 13,6 miljoner kronor 2008. På sikt kommer de anställda att flytta till Intertek Semkos lokaler i Kista.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus