JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Agilent köper Keithleys rf-instrument
Keithley var länge synonymt med precisionsinstrument för att mäta bland annat ström och spänning. 2003 drog företaget igång en satsning på rf-instrument, bland annat startade företaget utvecklingsverksamhet i Santa Rosa, strax norr om San Francisco, med personal som rekryterats från Agilent. Nu säljs rf-divisionen till Agilent.
De första rf-produkterna kom 2006, det var vektorsignalgeneratorn 2910, vektorsignalanalysatorn 2810 och den lilla handhålla effektmetern 3500.

– Konkurrensen är stenhård men vi har ett annorlunda angreppssätt. Vi har utgått från standardkomponenter som mobilindustrin investerat miljarder i att utveckla som DSP:er, FPGA:er, AD- och DA-omvandlare, sade Walt Strickler som är ansvarig för rf- och mikrovågsprodukterna på Keithley, till Elektroniktidningen i februari 2006.

– Jämfört med konkurrenterna har vi därför spenderat en liten del av utvecklingsbudgeten på hårdvaran och en större del på att säkerställa att instrumenten uppfyller kunderna behov, fortsatte han.

Nu ger Keithley upp försöket att ta sig in på marknaden för rf-instrument och säljer hela verksamheten till Agilent för 9 miljoner dollar. Företaget lovar att ta över ansvaret för service till existerande kunder. Hur många anställda som berörs framgår inte men de erbjuds arbete på Agilent.

Keithely har drabbats hårt av lågkonjunkturen och tvingats till extraordinära åtgärder. Tidigare i år avvecklades parametertestaren S600 och efter försäljningen av rf-instrumenten räknar företaget att gå runt på en omsättning på 90 miljoner dollar.

Redan i augusti organiserades säljstyrkan om för att spara pengar och företagets svenska säljare fick gå. I praktiken representeras Keithley numera bara  av Instrumentcenter som säljer ett begränsat del av sortimentet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus