JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Most150 redo för säkerhetskritiska uppdrag
Den fiberoptiska databussen Most150 som är utvecklad för att transporterar multimedia i bilar vill även ta hand om säkerhetskritiska uppgifter och stödsystem till föraren.
Most skapades för att kunna koppla ihop alla multimediaapparater och högtalare som finns i dagens dyrare bilar. Den snabbaste varianten av bussen klarar 150 Mbit/s och företrädare för konsortiet som står bakom standarden anser nu att bussen mycket väl kan hantera olika stödsystem som intelligenta farthållare, IR-kameror och system som varnar för ofrivilligt filbyte.

Bakgrunden till utspelet är att Most150 redan finns i avancerade bilar och därmed på ett billigt sätt skulle kunna koppla ihop sensorerna från säkerhetskritiska system med styrenheterna och displayerna.

Gruppen bakom Most har därför dragit igång arbete med att ta fram nya fysiska lager, nya topologier samt förbättra protokollet för att klara säkerhetskritiska tillämpningar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus