JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
För att underlätta för både konsumenter och företagare har statliga Swedac startat en webbplats tillsammans med ett antal myndigheter. Tanken är att informera om både produktsäkerhet och marknadskontroll.
På webbplatsen www.marknadskontroll.se finns information om vilka myndigheter som är ansvariga för olika produkter och EU-direktiv som RoHS, WEEE och EuP liksom information om CE-märkning och annan obligatorisk märkning på produkter, till exempel energimärkning.

Dessutom kommer det att på sikt finnas länkar till nyligen återkallade produkter från marknaden i Sverige och i övriga EU.

Webbplatsen ska fungera som en ingångsportal för vidare kontakt med berörda myndigheter, för att ta reda på vilka regler som gäller för en specifik produkt samt för att hitta information om olika typer av obligatorisk märkning.

Webbplatsen är ett samarbete mellan Arbetsmiljöverket, Boverket, Elsäkerhetsverket, Energimyndigheten, Kemikalieinspektionen, Kommerskollegium, Konsumentverket, Läkemedelsverket, Myndigheten för radio och tv, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Naturvårdsverket, Post- och telestyrelsen, Skatteverket, Socialstyrelsen, Swedac, Transportstyrelsen och Tullverket.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)