JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Microsemi köper Vitesse
För lite drygt 3,5 miljarder kronor i kontanter köper halvledartillverkaren Microsemi kollegan Vitess. Affären stärker Microsemis erbjudande inom industriellt Internet.
Vitesse är en förhållandevis liten halvledartillverkare som nischat in sig på kretsar och IP-block för kommunikation, framförallt till Ethernetbaserade produkter i olika typer av stamnät eller företagslösningar som kräver hög tillförlitlighet. Företaget är också verksamt inom den heta IoT-sektorn men även där handlar det om företagslösningar, inte konsumentprodukter.

Vitesse har haft det tufft några år men även om omsättningen för 2014 ökade något till 108,5 miljarder dollar så blev det en förlust på 9,77 miljoner dollar vilket i och för sig är bättre än 2013 då förlusten landade på 15,47 miljoner dollar.

Microsemi har de senaste åren stöpts om från en tillverkare av diskreta komponenter med bland annat militären och rymdindustrin som kunde till att bli en leverantör av systemkretsar. En viktig pusselbit av köpet av FPGA-bolaget Actel år 2010 för tre miljarder dollar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus