JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
ImageLivslängden på en ny mobiltelefon är inte mer än tre till fyra år. Det något uppseendeväckande budskapet kommer från två av branschens jättar: Nokia och Sony Ericsson.
Hur länge kan man förvänta sig att en mobiltelefon ska hålla? Den frågan ska en domstol i Oslo försöka besvara. Bakgrunden är en besviken norrman vars Nokiamobil gav upp efter två år och tre månader. Modellen var 6100 och det som fallerade var knappsatsen, skriver Verdens Gang.

Konsumenten har tagit hjälp av föreningen Forbrukerforsikring för att få svar på frågan om det är två eller fem års garantitid som gäller.

Motparten i rättegången, branschorganisationen Stiftelsen Elektronikkbransjen, hade kallat både Nokia och Sony Ericsson som expertvittnen. Företagens representanter var eniga: vid normal användning håller mobilen tre till fyra år. Det gäller även de stryktåliga sportmodellerna som Nokia säljer.

Anledningen till att den beräknade livslängden inte är längre förklaras av att mobilerna idag har så många funktioner att de används flitigt och därmed slits hårt. Ofta är de förutom telefon även kamera, mp3-spelare och för att skicka SMS, skriver Verdens Gang.

Dom faller senast första veckan i januari.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus