JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

När Xelerated lanserar sin tredje generation nätverksprocessorer siktar det svenska företaget inte längre enbart på stadsnät utan även fiberbaserade accessnät. I ett kick rullas en miljardmarknad upp framför det svenska företaget.
Redan för ett år sedan avslöjade Xelerated sin vision att nå in i accessnätet med nästa produktgeneration. Hittills har företaget enbart gjort kretsar för stadsnät, Metro Ethernet.

Nu är det alltså dags. Företaget släpper HX300, en nätverksprocessor som ger just access till fibernät samtidigt som den också fungerar för stadsnät. HX300 består av tre kretsar – HX310, HX320 och HX330 – som tillsammans stödjer upp till 52 portar - det är mer än dubbelt upp mot företagets tidigare produkter. Samtidigt kan nätverksprocessorn programmeras att stödja optiska nät och DSL. Och den är först i sitt slag att klara 100 Gb/s full duplex, hävdar Xelerated.

Nykomlingen ger det svenska företaget en klart bättre position i sin kamp mot rivaler som Broadcom och Ezchip, vars lösningar i dag inte kombinera ett lika stort antal portar med programmerbarhet. Den idag unga accessmarknaden väntas bli värd miljarder dollar framöver, och ligger nu öppen även för Xelerated.

– Ethernet handlar helt och hållet om antal portar och integration och Xelerated kan nu matcha ledande Ethernetprodukter och erbjuda programmerbarhet, säger Bob Wheeler, analytiker på The Linley Group.

HX300 integrerar portar för 100-, 40-, 10- och 1-Gigabit Ethernet, där kretsen HX310 består av programmerbara Ethernetswitchar för bland annat fiberaccess och GPON/EPON-linjekort. HX320 och HX330 är båda nätverksprocessor,där HX330 även inkluderar trafikhantering.

Hård- och mjukvara samt referensdesign för HX300 ska finnas tillgängligt under årets fjärde kvartal.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)