JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Hannu blir Enics vd

Hannu Keinänen tar över vd-stolen för kontraktstillverkaren Enics Group efter Dirk Zimanky, som drabbades av en olycka i oktober. Hannu Keinänen är väl insatt i branschen både ur EMS- och OEM-perspektiv. Han tar över som vd i mitten av februari nästa år.
Enics styrelse har utsett Hannu Keinänen till att efterträda Dirk Zimanky. Hannu Keinänen kommer närmast från finländska Ensto, men har sedan tidigare haft flera ledande positioner inom ABB samt arbetat på Elcoteq.

Under sina tio år på Elcoteq var han ansvarig för en av företagets större enheter i Ungern, vice vd för koncernens verksamhet inom kommunikationsnät och därefter ansvarig för Elcoteqs region Asia-Pacific.

Dirk Zimanky, som därmed lämnar vd-posten, får istället ett betydligt större ansvar för kundrelationer samt sälj och marknadsföring.

– Jag är entusiastisk och ivrig att i min nya roll som ansvarig för Market Execution och att få bli delaktig i Enics fortsatta framgång. Jag ser verkligen fram emot att få tillbringa mer tid med våra kunder, både vad gäller utveckling av vårt samarbete och att tillsammans utforska nya möjligheter. Jag har tidigare uppskattat att arbeta med Hannu och har fullt förtroende för honom och önskar honom helhjärtat välkommen som Enics nye vd och CEO, säger Dirk Zimanky i ett pressmeddelande.

Petri Helin som tidigare haft huvudansvar för kundrelationer inom Enics tar istället över ansvaret för försörjningskedjan (supply chain) inom företaget.

Alla förändringar äger rum från och med den 18 februari 2013.
 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)