JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Enocean Pi Wireless moduleRaspberry Pi samlar data från Enoceans skördare

En trådlös modul från tyska Enocean förvandlar Linuxkortet Raspberry Pi till en central för övervakning och styrning av det smarta hemmet.
Enocean är känt för sina energiskördande moduler – de alstrar egen energi från rörelser, ljus och temperaturskillnader och använder den för att driva en radio och skicka mätvärden.

Värden från upp till 20 moduler kan nu skickas till den nya produkten EnOcean Pi wireless module, som i sin tur kan kopplas till ett Raspberry Pi-kort. Kommunikationen med energiskördarna är dubbelriktad.

Därmed kan den sistnämnda fungera som en kommandocentral som samlar ihop dessa data och presenterar dem eller använder dem som underlag för att reglera annan utrustning i det smarta hemmet.

Styra energianvändningen och visualisera data är två användningsområden för det resulterande systemet, som kan användas för exempelvis byggnadsautomation. Pi är nätuppkopplad och systemet kan därmed också kopplas upp mot molntjänster.

Enocean Pi finns i tre olika frekvenser för Europa (868 MHz); Indien,  Japan, Nordamerika (315 MHz); och Nordamerika (902 MHz).

Priset är 25 dollar och produkten kan inhandlas på Farnell element14. Mjukvara för att integrera Pi med den trådlösa modulen och utveckla tillämpningar ingår i priset.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus