JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nostalgiskt om Tektronix

Nostalgiskt om Tektronix


I en 30 minuter lång tv-dokumentär producerad av mediebolaget OPB berättas historien om Tektronix, oscilloskopspecialisten som grundades efter andra världskriget och som växte till en miljardkoncern.
Andra världskriget innebar ett stort uppsving för radiotekniken och efter kriget fanns många personer som behövde en ny karriär. Två av dessa var Howard Vollum och Jack Murdock. Tillsammans med Miles Tippery och Glenn McDowell grundade de Tektronix i december 1945. Företaget växte till en jätte inom mät- och testteknik men var också ledande på bland annat laserskrivare.

Mediabloaget OPB, Oregon Public Broadcastsing, har producerat en 30 minuter lång dokumentär kallad ”The Spirit of Tek” om företagskulturen som skapade en mångmiljardkoncern.

I dokumentären intervjuas några av de först anställda om företaget och vad som ledde till framgången. I början av 1980-talet hade Tektronix växt till den största privata arbetsgivaren i Oregon. Men storleken ledde också till problem och 1999 beslutade sig ledningen för att klyva företaget i två delar och sälja av laserskrivarna 1999.

2007 förvärvades Tektronix, som har runt 4500 anställda, av investmentbolaget Danaher.

Filmen kan ses på http://www.opb.org/programs/oregonexperience/programs/29-The-Spirit-of-Tek
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)