JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Se mobilen ladda fullt på 30 sekunder

Se mobilen ladda fullt på 30 sekunder

Med nanoteknik och aminosyror har det israeliska halvledarföretaget Storedot konstruerat en snabbladdare som tar batteriet på en Samsung Galaxy 4 från tomt till fullt på 30 sekunder.

Storedot visade upp sin snabbladdare på Microsofts framtidskonferens Thing Next i Tel Aviv i måndags och lade samtidigt upp en video på Youtube där man kan se hur extremt snabbt laddningen går. (Länk)

Storedot är ett ungt företag som startats av tre halvledarspecialister varav två har sin bakgrund i flashminnesföretaget Sandisk. Man har inriktat sig på att utveckla halvledare av peptider, som är molekyler uppbyggda av aminosyror.

- Vi tillverkar ”nanodots” från bio-organiska material till skillnad från traditionella nanodots som använder giftiga tungmetaller som kadmium. Det är också mycket billigare att använda miljövänligt bioo-organiskt material, skriver företaget på sin hemsida.

Man har utvecklat en ny generation elektroder som man kallar MFE, Multi Function Electrode som fungerar både som superkondensatorer som kan laddas snabbt och litumelektroder som kan laddas ur långsamt.

Kommentarerna i internationell teknikpress har hittills varit något avvaktande eftersom det är svårt att få riktigt grepp om tekniken.

Men företagets vd och medgrundare Dr. Doron Myersdorf, tidigare chef för Sandisks SSD-division, sade i samband med visningen att snabbladdningstekniken kan utvecklas även till snabbladdare för elbilar.

Först under 2016 väntas mobilladdaren vara klar för kommersiell lansering för alla mobilbatterier. Prototypen fungerar bara för Samsung Galaxy 4.

Läs mer på företagets hemsida.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)