JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Philips säljer LED-dotterbolaget

Philips säljer LED-dotterbolaget

2,9 miljarder dollar betalar ett konsortium lett av GO Scale Capital för 80,1 procent av aktierna i Philips dotterbolag Lumileds som utvecklar LED-komponenter för bland annat fordonsbelysning, hembelysning och kamerablixtar.
Philips behåller resterande 19,9 procent av Lumileds. Affären planeras vara slutförd under tredje kvartalet

Philips fortsätter att producera LED-belysning och blir en av Lumileds kunder. Bland andra kunder finns BMW, Volkswagen och Audi.
 
Enligt Philips är det GO Scale Capitals princip att styra sina investeringar i teknikföretag mot tillväxt och expansion och han tror att också Lumileds kommer att gå i den riktningen under GO Scale. ”Scale” i namnet GO Scale syftar just på ”uppskalning”.

Fonden har tidigare investerat i amerikanska batteriföretaget Boston Power och kinesiska elfordonsföretaget Xin Da Yang.

Investeringsfonden GO Scale Capital har bildats med pengar från GSR Ventures och Oak Investment Partners. I denna transaktion leder fonden ett konsortium bestående av Asia Pacific Resource Development, Nanchang Industrial Group och GSR Capital.

Lumileds fortsätter att heta Lumileds. Pierre-Yves Lesaicherre har styrt företaget sedan 2012 och fortsätter att göra detta.

GO Scales ordförande Sonny Wu blir ordförande för Lumileds under en övergångsperiod. Han ser elfordon som en stor möjlighet för Lumiled.

Lumileds har 8300 anställda och verksamhet i 30 länder. Försäljningen under 2014 uppgick till ungefär 2 miljarder dollar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)