JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 6 augusti 2020 VECKA 32

Tjuvtitt på nya Moggles

Först nästa år kommer den nya versionen av Moggles (mobile goggles) som förvandlar din smartmobil till en virtuell värld. Större synfält, hopfällbar, och en lucka på framsidan för kameran, är några av nyheterna.
I februari gjorde Stockholmsbolaget Moggles succé på crowdsourcingsajten Indiegogo med den första versionen av Moggles, som mest liknade ett cyklop. Nu är det dags för nästa generation som fått en ny design, men framförallt förbättrade funktioner. Kanske viktigast är att linserna ökat från 25 mm till 35 mm vilket ger ett bredare synfält och därmed en bättre upplevelse av den virtuella världen.

– Vi har lyssnat på vårt community och gjort Moggles kompatibel med mobiltelefoner med skärmstorlekar upp till sex tum. Vi använder moderna smartphones som ”magic makers”. De har all kraft och funktion som behövs och är under ständig utveckling, säger företagets vd Daniel Sandviki ett pressmeddelande.

Dessutom går det att fälla ihop Moggles och stoppa ned den i ett skyddan fordral. Hopfällda är de inte mer än 40 mm tjocka.

En annan förbättring är att det finns öppningar på bägge kortsidorna för laddkabel och hörlurar, liksom en  lucka på framsidan så att man kan använda smartmobilens kamera i tillämpningar där man vill addera information till det man ser i verkligheten, augmented reality.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)