JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 28 mars 2020 VECKA 13

Flexenclosure startar dotterbolag i Afrika

Svenska Flexenclosure, som specialiserat sig på moduluppbyggda basstationer i tredje världen, har startat ett dotterbolag i Nigeria. Företaget blir helägt av det svenska moderbolaget.

Det nya bolaget –  Flexenclosure Technology Solutions – får sitt huvudkontor i Victoria Island, strax söder om Lagos, och ska koncentrera sig på företagets växande kundkrets i Västafrika.

Det svenska företaget har redan många hundra eSites i Afrika, där eSites är det egna varumärket med hybriddrift som garanterar drift även då elektricitet från elnätet är otillförlitlig eller basstationen inte är inkopplad till nätet. Bara i Nigeria har företaget uppfört flera hundra sådana sajter, liksom byggt 15 datacenter.

– I och med den nigeriska och de västafrikanska marknadernas snabba tillväxt investerar vi nu i vår lokala närvaro så att vi fortsatt kan erbjuda snabb utbyggnad och support i världsklass till våra kunder där. Etablering Flexenclosure Technology Solutions är ett tydligt bevis på vårt långsiktiga engagemang i landet, säger David King, vd på Flexenclosure i ett pressmeddelande.

Redan idag har företaget kontor på nio platser i världen, varav fyra i Afrika.

Flexenclosure Technology Solutions kommer att ledas av Adekunle Adeyemi, som har arbetat inom telekomindustrin i över tio år med erfarenhet från ett flertal afrikanska länder.

Flexenclosure är mångfaldigt prisbelönt för sina miljövänliga och energieffektiva telestationer i tredje världen. Framför allt har företaget väckt stor uppmärksamhet för sina solcells- och vindkraftdrivna basstationer som kan installeras på avlägsna platser utan tillgång till något elnät och som ersätter traditionella dieseldrivna basstationer.

År 2007 knoppades företaget av från Pharmadule Elmtunga, specialist på skräddarsydda produktionsmoduler för läkemedelsindustrin.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

236
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)