JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 10 juli 2020 VECKA 28

Powerbox köper igen – nu tysk expertis

Gnestaföretaget Powerbox öppnar plånboken för andra gången på kort tid. Nu är det den privatägda tyska strömförsörjningsexperten Eplax som förvärvet gäller. Därmed förstärker det svenska kraftföretaget sin kompetens inom kundanpassat för krävande tillämpningar.

För precis tre veckor sedan kunde Elektroniktidningen meddela att Powerbox köper nederländska Power Technics. Då handlade det om en inkråmsaffär, där den svenska kraftspecialisten tar över lager, labbutrustning och immateriella tillgångar (länk).

Nu är Powerbox aktivt på förvärvsfronten igen. Eplax, med tyska rötter sedan 1964, har arbetet tillsammans med Powerbox i flera år. Tillsammans har de två företagen utvecklat kundanpassat till krävande industritillämpningar.

– Vi är mycket glada över detta förvärv. Införlivandet av Eplax kunniga och erfarna personal till Powerboxgruppen kommer att gagna alla våra kunder och främja företagets strategi att bringa enkelhet och kvalitet till komplexa kraftsystem, säger Martin Sjöstrand, vd på Powerbox i ett pressmeddelande.

På senare tid har Powerbox valt ut fyra marknadssegment som företaget ska vara verksamt inom: transportlösningar, medicinska produkter, industri och försvar. Eplax kompetens kommer att stärka Powerbox inom alla dessa, enligt det svenska företaget.

Ingen köpeskilling är angiven.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)