JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Bussbatteriernas kommersiella livslängd förlängs avsevärt och naturresurser kan sparas. Det blir resultatet av ett nytt samarbete mellan Volvo Bussar och Stena Recyclings dotterbolag Batteryloop.

När batterierna åldrats så att de inte längre platsar i bussarna ska de återanvändas som energilager i till exempel fastigheter och laddstationer. Volvo Bussar tar hjälp av Stena Recyclings dotterbolag Batteryloop för att realisera planen.

– Genom att ge batterierna ett ”andra liv” använder vi jordens resurser på ett bättre sätt. Inom elektromobilitet skapar vi nya cirkulära affärssystem och det här samarbetet är verkligen ett stort steg i rätt riktning, säger Volvo Bussars vd Håkan Agnevall i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet är ett globalt samarbetsavtal och omfattar alla de batterier som Volvo Bussar ansvarar för runt om i världen.

Batteryloop och Volvo Bussar driver sedan tidigare ett gemensamt projekt, tillsammans med Stena Fastigheter, där bussbatterier används som energilager för att ge elektricitet till bostadsområdet Fyrklövern i Göteborg. Elektriciteten som lagras kommer från solpaneler på husens tak.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus