JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Precis som Enics, Gelab och många andra elektroniktillverkare går Orbit One nu med i produktionslyftet, ett projekt som startade år 2007 med målet att kopiera biljätten Toyotas framgångar med ”lean produktion”.
När Elektroniktidningen intervjuade Orbit Ones vd Christer Malm i november i fjol berättade han att företaget planerade att gå med i produktionslyftet (länk). Igår kom den officiella bekräftelsen.

– Med Produktionslyftet breddar vi tänkandet och implementerar Lean-tänkandet på hela företaget. Jag skulle egentligen vilja kalla det Lean Enterprise, för nu handlar det om alla flöden inom företaget, allt från prognoser och inköp till produktion och eftermarknad, säger produktionschef Ulf Karlsson i ett pressmeddelande.

Produktionslyftet tillämpar en standardiserad och väl utprovad process som pågår i arton månader. En Lean-coach utses i samråd med företaget och genomför utbildningar för att introducera och stimulera nya, effektivare arbetssätt och metoder.

– Två projektledare hos Orbit One kommer nu att utbildas genom Produktionslyftet, för att sedan i sin tur implementera och utbilda övriga personalen. Därefter är det ett ständigt pågående arbete med att finna förbättringar och effektiviseringar som gör att vi kan producera våra kunders produkter på ett optimalt sätt, både kostnads- och kvalitetsmässigt, säger Ulf Karlsson.

Produktionslyftet finansieras av KK-stiftelsen och den statliga myndigheten Vinnova (länk).
MER LÄSNING: