JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

SailfishInfinity designar mobiler åt Jolla

Ingenjörerna som hoppade av Nokia för att hålla liv i operativsystemet Meego tar hjälp av Infinity. Företaget ska designa de kommande smartmobilerna som baserade på Sailfish, Jollas version av operativsystemet Meego.
– Infinity har ett entusiastiskt och engagerat team som alltid går in för att hitta den optimala lösningen. Vi på Jolla arbetar på samma sätt. Dessutom är Infinitys kontaktpersoner alltid mycket väl insatta i projekten. Vi är mycket nöjda med samarbetet, säger Jollas desigchef Martin Schüle i ett pressmeddelande.

Infinity är ett företag som specialiserat sig på formgivning av konsumentprodukter och uppfinningar. Tidigare verkade företaget under namnet Provoke.

I oktober förra året meddelande Jolla överraskande att företaget säkrat en budget på 1,7 miljarder kronor för att skapa ett ekosystem kring mobiloperativsystemet. Konsortiet grundas i Hongkong av ”branschledande aktörer” inklusive kretstillverkare, mobiltillverkare (OEM:er och ODM:er), operatörer och återförsäljare (länk).

– Vår avsikt är att bygga ett tredje ekosystem för smarta mobiler i Kina, sade Jollas vd Jussi Hurmola till finska tidningen Talouselämä förra hösten.

Operativsystemet Meego heter Sailfish i Jollas version. Det kommer att fortsätta att i grunden vara öppen källkod, men det  kommer att licensieras ut – detaljerna ska bestämmas i konsortiet.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus