JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vad ska Nokia göra med kassakistan?
Idag berättade Nokia hur det gick under fjärde kvartalet i fjol. Men den som hoppats på att företaget också skulle säga något om vad alla pengar som kommer från Microsoftaffären ska användas till blev lottlösa.
Nokia sålde för 3,5 miljarder euro, knappt 31 miljarder kronor, under fjärde kvartalet vilket resulterade i en vinst före skatt på cirka 2,0 miljarder kronor. Det var en rejäl bit under förväntningarna som låg på 2,6 miljarder kronor.

Nokia hade 41 miljarder kronor i utdelningsbara medel vid årsskiftet en summa som kommer att fyllas på med i runda slängar 48 miljarder kronor när affären med Microsoft är klar.

Dagens rapport gav inget svar på vad pengarna ska användas till. En möjlighet är att dela ut en del till aktieägarna, men beslut om utdelning kommer först efter att Microsoftaffären är formellt avslutad.

Telekomverksamheten, som numera är Nokias kärnverksamhet, redovisade lägre försäljning och lägre vinst än väntat. Även Transmodes rapport för fjärde kvartalet var en besvikelse.

Om Nokia och Transmode är indikatorer på att hela marknaden gått ned är fortfarande oklart. Hur det går för Ericsson får vi veta 30 januari.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)