JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Karlskronaföretag säljs för 700 miljoner

Wireless MaingateKarlskronaföretag säljs för 700 miljoner

Större delen av svenska M2M-specialisten Wireless Maingate säljs till kanadensiska Sierra Wireless för 700 miljoner kronor.
Sierra Wirelss och Wireless Maingate håller bägge på med maskin-till-maskinkommunikation, bland annat för trådlös avläsning av elmätare och kassaterminaler.

Sierra gör moduler för  bland annat elmätare och gateways och har också molnlösningar där informationen lagras. Sierra saknar eget kunnande om kommunikationsdelen, det är något som det svenska bolaget tillför.

Maingate var ett pionjärföretag inom området mobil kommunikation mellan maskiner när det startades 1998 av personer som hoppade av från dåvarande operatören Europolitan.

Den del av Maingate som nu köps har 30 anställda, huvudsakligen i Karlskrona. Omsättningen är ungefär 130 miljoner om året.

En mindre del med 15 anställda i Malmö och Stockholm, som inte ingår i köpet, tillhandahåller datatjänster till energisektorn. Den verksamheten blir kvar under namnet Maingate Enterprise.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus