JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 15 juli 2020 VECKA 29

Puffar småföretag till Kiseldalen

Vinnova inleder ett samarbete med företagsorganisationen Företagarna som syftar till att hjälpa svenska småföretag att etablera sig och skapa affärsmöjligheter i Silicon Valley.
– Silicon Valleys framgångsrecept har alltid varit det spontana mötet mellan personer från olika delar av världen, med olika bakgrund och utbildning. Genom samverkan mellan Vinnova och Företagarna hoppas vi kunna tillgängliggöra och förmedla de möjligheter som finns i regionen för svenska företag, säger Charlotte Brogren, generaldirektör på Vinnova i ett pressmeddelande.

Redan idag har Vinnova representation på plats i Silicon Valley och företag kan komma dit genom Nordic Innovation House, som fungerar som kontorsplats, inkubator och resurscenter för nordiska teknikföretag. Nordic Innovation House finansieras av myndigheten tillsammans med andra nordiska organisationer och Nordiska Ministerrådet.

Men nu har alltså Företagarna och Vinnova även tecknat en avsiktsförklaring om ett samarbete med målet att underlätta för småföretagen att på plats i Silicon Valley knyta kontakter som gör att de kan genomföra en internationell satsning.

– För de medlemmar som vill göra en internationell satsning vill Företagarna göra det så enkelt som möjligt att få inspiration men också nå nätverk, riskkapitalaktörer, potentiella kunder och samarbetspartners som finns i Silicon Valley, säger Elisabeth Thand Ringqvist, vd för Företagarna i ett pressmeddelande.

Företagarna företräder närmare 70 000 företagare och är därmed Sveriges största företagarorganisation.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)