JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Stockholmsföretaget och kraftspecialisten Elektronikkonsult har under många år hjälpt kunderna med EMC-problem och successivt byggt upp sitt mätlabb. Nu förpackas EMC-kunskapen som en egen tjänst.

– Många företag behöver mera stöd än vad Kraftdoktorn kan erbjuda. Därför kom vi till slutsatsen att starta en egen EMC-tjänst med ett fokus på just den problematiken, skriver Elektronikkonsults vd Vidar Wernöe i ett email till Elektroniktidningen.

Företaget sysslar framförallt med att utveckla switchade kraftlösningar vilket innebär att både EMC och elsäkerhet är frågor som inte går att ignorera.

– Vi kan läsa schema och layout för att förstå var störningarna kommer ifrån. Till det kommer att vi kan mäta i vårt labb, genomföra åtgärder och ge konkreta förslag på konstruktionsändringar som behövs.

Det kan exempelvis handla om att ändra mönsterkortslayouten för att åtgärda problem som otillräcklig filtrering, felaktigt gjorda jordplan och brist på avkopplingar.

– Tanken är att vi ska utveckla denna delen av verksamheten. Vi ser behovet och har kompetensen att lösa problemen, skriver Vidar Wernöe.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus