JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Utvecklingsuppdragen har stått på kö – så beskriver Vidar Wernöe, vd på Elektronikkonsult, företagets situation under hösten. I fjol växte omsättningen med 20 procent. Nu flaggar företaget för kiselkarbidprojekt.
Strömförsörjningsexperten Elektronikkonsult är ett av tio företag som under hösten gått in som medlem i SIC Power Center, med mål att säkra utvecklingen av industriella kiselkarbidtillämpningar i Sverige (länk).

– Syftet med centret är att accelerera utvecklingen av effektiv kraftelektronik baserad på kiselkarbidteknik. Genom vår medverkan kan våra kunder få delar av utvecklingen finansierad av Vinnova, förklarar Vidar Wernöe.

Den sista ansökningsdagen för vårens tilldelning från Vinnova är den 19 april.

Elektronikkonsult har annars haft en tuff höst – fast inte för att det saknats uppdrag utan för att utvecklingsjobben hopat sig.

Flera har hamnat på kö och andra har företaget tvingats tacka nej till.

– Det känns roligt att äntligen kunna säga att vi kan åta oss nya utvecklingsuppdrag, skriver Vidar Wernöe i företagets nyhetsbrev.

Elektronikkonsult, med totalt 19 anställda, hann i fjol med rekordhöga 88 projekt, allt fler knutna till batteriladdning och batteridrivna tillämpningar. Även uppdrag inom motorstyrning och olika kraftlösningar till industrin har ökat på senare tid.

Den egna tjänsten –  Kraftdoktorn (länk) – går också bra.  
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus