JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Nyheter

1,5 meter högt och 2,5 meter långt ska det självkörande transportfordonet köra ut varor i den estniska huvudstaden Tallinn.

Nittio personer kommer att få jobb i den nya kablagefabriken som Samhall startar nästa år. Fokus blir på kablage till fordonsindustrin.

Den existerande fabriken i Norrtälje invigdes i september 2007 och var på 5600 kvadratmeter. Nu adderar kontraktstillverkaren ytterligare 1100 kvadratmeter för att möta en ökad efterfrågan från kunderna.

Vätgas är intressant i omställningen mot fossilfritt stål och för fossilfria transporter men samtidigt förenat med risker eftersom det kan bli explosivt i kontakt med luft. Nu har forskare vid Chalmers, Vrije Universiteit Amsterdam och Eindhoven tekniska universitet tagit fram en optisk sensor som kan känna av rekordlåga halter av gasen.

”Power to the people”, sjöng John Lennon.  Det svenska elbolaget Checkwatt  sjunger ”Power from the people” och letar efter hushåll som vill koppla in sina stationära batterier på deras virtuella kraftnät Currently.

Robotar kan vara knepiga att sätta i arbete. ABB startar därför kurser i hantering, programmering och maskinbetjäning av robotar på det nya utbildningscentrumet i Jönköping.

Tolv partners signar upp sig för att hjälpa till att skapa ett ekosystem för halvledare i Lettland.

Grundaren Johan Kraft behåller den tekniska ledningen över embeddedföretaget Percepio men lämnar efter 13 år  i morgon över vd-rollen till Adrian Leufvén, som har en bakgrund på Enea.

Mer lokal närvaro och fler lager i kombination med utökad testkapacitet och e-handel har lyft den amerikanska distributören Fusion Worldwide. Företaget sysslar med att förmedla komponenter som slutat tillverkas eller som det är brist på.

Kunder till energibolaget Kraftringen kommer att börja flytta uppvärmning till timmar då den är billig. Styrningen sköts algoritmiskt av teknik från Ngenic i Uppsala.

Huaweis största europeiska forsknings- och utvecklingscenter för ljudteknik finns i Finland. Bland annat är talbearbetningsalgoritmerna till FreeBuds Pro 2 utvecklade där.

 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus