JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 26,5 GHz i PXI-format

Amerikanska Phase Matrix har utvecklat familj PXI-kort som i rätt kombination blir en signalanalysator för frekvenser upp till 26,5 GHz.

I augusti släppte National Instruments rf-kort för PXI Express-bussen som kan hantera signaler upp till 6,6 GHz. Nu putsar Phase Matrix den siffran rejält när företaget lanserar en uppsättning kort som klarar upp till 26,5 GHz. Det gäller dock bara för analysatordelen. Än så länge går det inte att generera signaler med mer än 6,6 GHz i PXI-formatet.

Phase Matrix grundades 1999 ur resterna av räknarföretaget EIP. Verksamheten finns i Silicon Valley och företaget har fortsatt att tillverka och supporta EIP:s produkter.

De nya PXI-korten har utvecklats på uppdrag av den amerikanska marinen av Phase Matrix i samarbete med försvarsmaterielkoncernen BAE Systems och National Instruments.

Analysatorn kan konfigureras för att täcka frekvensområdena 100 kHz till 2,9 GHz respektive 2,7 GHz till 26,5 GHz eller för hela området 100 kHz till 26,5 GHz genom att kombinera de båda förstnämnda. Dessutom kan man välja om man vill ha en smalbandig utsignal (21,4 MHz) eller en bredbandig utsignal (250 MHz). Själva digitaliseringen kan göras med till exempel ett kort från National Instruments.

En komplett signalanalysatorer består av minst fem kort. Hjärtat i systemet är lokaloscillatorkortet kallat LOM som upptar två PXI-platser. Den signal som ska analyseras kopplas in till ett signalkonditionersingskort kallat RFICM som upptar hela tre PXI-platser.

Beroende på vilket frekvensområde som ska analyseras finns två blandarkort kallade LBIM respektive MBIM som upptar en kortplats.

För den slutliga nedblandningen och signalkonditioneringen finns ett kort kallat IFOCM som upptar en kortplats.

Phase Matrix säger ingenting om priset men produkterna betatestas just nu och ska komma i produktion under första kvartalet nästa år.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)