JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska Javakortet trimmat

SnapSvenskt Javakort

topptrimmat

Svenska processorkortet Snap Classic har fått en rejäl prestandahöjning. Snap Classic är ett utbyteskort till Dallas Semiconductors kort TINI390, med cirka 100 gånger högre prestanda för Javaprogram.
Imsys processorer är programmerbara i mikrokod, vilket i första hand använts för att ge dem en instruktionsuppsätttning optimerad för Javakod.

I den nya Snap Classic är de viktigaste periferigränssnitten integrerade i processorn, som har utökats med funktioner för strömsparning, säkerhet, grafik, signalbehandling och displaystyrning.

Flyttalsoperationer utförs mer än 400 gånger snabbare än det TINI-kort som Snap Classic ersätter. Den uppgraderade processorn har 27 nya instruktioner för kryptoalgoritmer, bland dem Arc4, Des, AES, RSA, MD5, SHA1 och SHA256. Prestanda ligger här upp till 43 gånger högre än vad C-kodade algoritmer på samma processor har, enligt Imsys.

Snap Classic har genomgått flera förbättringar tidigare, men det här är den första stora uppgraderingen. Det nya kortet är kompatibelt med sina föregångare – du behöver varken anpassa hård- eller mjukvara.

SNAP Classic kör det tidsstyrda Posix-realtidsoperativsystemet Rubus från svenska Arcticus. Kortet stöder Fast Ethernet, RS-232, 1-Wire, Can, I2C, SPI och GPIO.

Ytterligare uppdateringar kommer att släppas via mjukvaruuppgraderingar.

Imsys har en egen Java-C-assemblerutvecklingsmiljö till salu, men gratisverktyg kan också användas. Kortkonstruktionen är royaltyfri.

Den nya SNAP Classic kommer att finnas tillgänglig från och med andra kvartalet  2010 och kostar 99 dollar i kvantiteter över 1000 stycken.

Imsys Technologies är baserat i Upplands Väsby med lokalkontor i Sunnyvale och Dallas.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)