JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Multimetern dubblerar som kalibrator

CA450Multimetern dubblerar som kalibrator

CA450 från Yokogawa ser ut som en vanlig multimeter. Den kan mäta ström, spänning och resistans men har också dedicerade ingångar för olika typer av sensorer och kan fungera som kalibrator.
I klassiskt multimeterläge är instrumentet sant effektivvärdesvisande (true RMS) med en grundläggande noggrannhet på 0,05 procent. Det finns också ett dedicerat läge för olika typer av sensorer, bland annat strömtänger. Instrumentet kan också göra looptester och skapa strömsignaler på 4–20 mA.

Looptestet är avsett för tvåtrådsgivare och kan generera upp till 24 V likström. Utsignalen från givaren kan mätas med en noggrannhet på 0,05 procent upp till 30 mA. I Hart-läge har instrumentet 250 Ohms resistans för att kunna testa Hart- och Brain-bussar.

CA450 kan också användas för att kontrollera och justera ventilsensorer, inklusive justering av nollspann liksom test av autosteg, samt att ventilen stänger och öppnar på ett korrekt sätt.

Det går också att verifiera styrprogram genom att använda instrumentets steggeneratorfunktion som kan stega mellan 4 och 20 mA i intervall om 4 mA.

Man kan även kontrollera panelinstrument för att se om de är korrekt anslutna och mäter korrekt.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)