JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 25 september 2020 VECKA 39

Hyllad svensk vill lyfta med stark partner

Linköpingföretaget Cybaero, som uvecklar och tillverkar obemannade helikoptrar, ser mycket ljust på framtiden. Intresset för företagets helikoptrar ökar i olika former av bevakningsuppdrag och nu lyfts företaget fram som ett intressant investerarobjekt av Mergermarket.com som ägs av Financial Times. Samtidigt letar företaget efter en partner inom flygindustrin.
Svenska Cybaero utvecklar och säljer så kallade VTOL UAV (Vertical Take-Off and Landing Unmanned Aerial Vehicle), alltså obemannade helikoptrar. De kan bära runt 50 kg och används i olika former av bevakningsuppdrag, både civila och militära. Det kan exempelvis handla om att bevaka oljeutsläpp, men också narkotikasmuggling eller sjöröveri. Numera förbereds allt fler moderna fartyg för att kunna installera UAV-system.

Marknaden för obemannade helikoptrar väntas fördubblas det närmaste årtiondet och Cybaero framhävs nu som en potentiell vinnare globalt av Defence News, som är den internationella branschtidningen inom försvar.

− Det är oerhört glädjande att det finns ett stort intresse för våra produkter och bolaget. Ur ett marknadsperspekivv är det ett kvalitetstecken när en av de stora tidskrifterna inom försvar skriver om oss och lyssnar till Cybaero som en auktoritet inom området för obemannade helikoptrar, säger Leif Erlandsson, vd på Cybaero, i ett pressmeddelande.

Samtidigt lyfte Mergermarket.com, som används av världens främsta finansiella institutioner, nyligen fram det svenska företaget som ett klart intressant investerarobjekt i en artikel. Artikeln tar bland annat upp företagets omfattande expansionsplaner, däribland samarbeten med ledande företag inom flygindustrin som EADS och Indra Sistemas.

Intressant är också att Cybaero planerar att bygga två till tre nya obemannade helikoptrar för demonstrationssyfte. Dessa ska dels användas för att bygga upp en organisation för storskalig utveckling, dels användas för att marknadsföra tekniken på olika mässor.

Företaget vd Leif Erlandsson avslöjar även att man letar efter en global partner som är verksam inom flygindustrin.

– Denna partner skulle exempelvis kunna köpa in sig i bolaget genom en riktad emission eller genom att köpa aktier via NASDAQ-OMX First North, säger han.

Artiklarna från Defense News och Mergermarket.com kan laddas ner i sin helhet från Cybaeros hemsida (länk).
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)