JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IAR breddar med IoT

IAR breddar med IoT

Svenska IAR Systems blir exklusiv verktygsleverantör till amerikanska Gainspan som bland annat gör plattformar till Internet of Things.
– För att skapa produkter som verkligen kan leva upp till visionen om the Internet of Things har vi valt att arbeta med IAR Systems. Vi valde IAR Embedded Workbench för dess kraftfulla optimeringar och genomgående höga kvalitet. IAR Systems starka position på Arm Cortex-M-marknaden och utmärkta tekniska support var också nyckelfaktorer bakom vårt beslut, säger Gainspans marknadschef Bernard Aboussouan i ett pressmeddelande.

Gainspan knoppades av från Intel år 2006 och utvecklar energisnåla wifi-lösningar liksom produkter för Internet of Things, IoT. Företagets nya systemkrets GS2000 innehåller både en wlan-radio och en Zigbeeradio liksom MAC-enhet, basbandsprocessor, minne och nätverksprocessor.

Kretsen kan användas för att skapa olika IoT-tillämpningar i allt från hälsovårds- och träningsprodukter, smarta energi- och sensorsystem till video- och ljudapplikationer i konsumentelektronik och hemelektronik.

– Vi är väldigt glada att Gainspan valt att arbeta med oss och det stärker vår position som leverantörer av verktyg för kompletta SoC-lösningar, säger IAR:s vd Stefan Skarin i pressmeddelandet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)