JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Framtidens medicinteknik på Älvsjömässan

Nu på onsdag slår konferensen Digital Health Days upp dörrarna på Stockholmsmässan i Älvsjö. Här ska lösningar i gränsytan mellan  ICT, life science och vård diskuteras under två dagar. Likaså kommer innovationer som exempelvis Acreos tryckta biosensor att presenteras.
Hur kommer hälso- och sjukvård att utvecklas i vårt uppkopplade samhälle? Vem kommer att driva utvecklingen framåt? Hur kommer vi att påverkas av lättillgänglig hälsoinformation, billiga genetiska tester och nya bärbara sensorer?

Det är några av de många frågor som ska upp på agendan när representanter från näringslivet, hälso- och sjukvården, entreprenörer, forskare och politiker samlas för tvådagarskonferensen Digital Health Days i Stockholm (länk).

Samtidigt kommer framtida teknik att presenteras, som den tryckta biosensorn som Acreo Swedish ICT och Linköpings universitet utvecklat tillsammans.

I den fungerande prototyp som tagits fram används elektroniskt aktiva material som ”bläck” för att trycka batteri, biosensor och display som integreras med flexibel elektronik. Sensorerna kan tryckas på plast eller papper och användas för att kontrollera hälsa och varna för sjukdom.

– Vi söker nu efter kommersiella partner som kan ta vår plattform vidare till marknaden. Vi hoppas hitta företag med specifika krav för diagnostik inom medicin men även inom processindustri, livsmedelshantering och försvar, säger Göran Gustafsson, avdelningschef för Tryckt Elektronik vid Acreo Swedish ICT, i ett pressmeddelande.

Sensorn presenteras av Anthony Turner, professor på Linköpings universitet som gjort sig känd som upphovsman till en glukosmätare som nu används av diabetiker över hela världen. Han har även skrivit om den nya biosensorn i tidskriften Chemical Society Reviews (länk).
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)