JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei letar unga svenska talanger

Huawei letar unga svenska talanger

Den kinesiska telekomjätten Huawei lanserar ett utbildningsprogram för svenska teknikstudenter. Nyheten presenterades i dag av Huaweis Europachef Victor Wang och  Sverige it-minister Anna-Karin Hatt på mobilmässan i Barcelona.
– Att etablera detta program för svenska studenter är ett högst välkommet initiativ och ett fantastiskt exempel på hur Huawei i sin roll aktivt bidrar till den digitala agendan i Sverige, säger Anna-Karin Hatt, it- och energiminister i ett pressmeddelande.

Huawei etablerade en nordisk bas i Kista för fjorton år sedan. Det skedde ungefär samtidigt som Ericsson började dra ned kraftigt på sin personalstyrka och Huawei kunde enkelt rekrytera telekomspecialister med bakgrund från Ericsson.

I dag har Huawei 600 anställda i Sverige inom forskning, utveckling och försäljning. Enbart inom forskning och utveckling har Huawei drygt 350 anställda på kontoren i Kista, Lund och Göteborg.

Det nya utbildningsprogram som Huawei nu sjösätter går under namnet ”Telecom seeds for the future”.

Tio svenska teknikstudenter får varje år chansen att delta i programmet som omfattar allt från kulturella kunskapsutbyten till professionell teknisk träning vid Huaweis högkvarter i Shenzhen i Kina.

Huawei kommer att arbeta nära svenska universitet och högskolor för att välja ut kandidater till programmet.

I ett pressmeddelande säger Huawei att man under de kommande tre åren planerar att investera över 3 miljarder kronor i sin svenska verksamhet. I den summan ingår planerade köp för 1,7 miljarder kronor från lokala underleverantörer.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)