JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hedgefond vill tvinga fram högre bud på Axis

Hedgefond vill tvinga fram högre bud på Axis

Den amerikanska hedgfonden Elliott har seglat upp som storägare i Axis. Fonden vill tvinga Canon att höja budet på Axis, skriver Wall Street Journal.
Det var igår som det blev känt att Elliott Management äger 7,5 procent av Axis och därmed försöker blockera Canons bud som är villkorat av att företaget får in minst 90 procent av aktierna.

Enligt WSJ brukar hedgefonden köpa in sig i företag som är under uppköp för att pressa upp priset och på så sätt tjäna pengar.

Två liknade affärer där Elliott lyckats med metoden var 2011 när Duponts tvingades sockra budet på danska Danisco från 665 till 700 danska kronor.

I fjol råkade den amerikanska läkemedelsdistributören McKesson ut för samma behandling i samband med köpet av tyska Celesio.

Det var den 10 februari som Canon lade ett kontantbud värt 23,6 miljarder kronor (länk) på Axis. Uppköpserbjudandet löper ut den 1 april och först därefter vet vi hur många som accepterat Canons erbjudande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)