JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 6 april 2020 VECKA 15
Hur ser de olika IoT-ekosystemen ut och kan man lyfta delar av ett ekosystem till ett annat? Om du har svaret på de frågorna, eller i alla fall en idé om hur man skulle kunna ta fram svaret, kan du ansöka om projektmedel från Vinnova.
Vinnovas strategiska innovationsprogram för IoT (Internet of Things) erbjuder dig att söka pengar under rubriken ”IoT Ekosystem”.

Ansökningstiden är kort – den slutar den 16 oktober – och inriktningen är mer av utredningskaraktär än ett innovationsprojekt. Vinnova  vill ha korta ansökningar på cirka fyra sidor för projekt som snabbt kan startas upp och sedan pågå i högst tolv månader.

Målet är att få fram beskrivningar av ekosystem  inom olika områden – teknik, regler, aktörer – och undersöka om det går att lyfta delar av ett ekosystem till ett annat.  Tanken är att  samma teknik inte ska behöva utvecklas separat flera gånger. Tekniken kan exempelvis handla om säkerhet, robusthet, mätnoggrannhet, kommunikation, visualisering, konfigurering, lagring eller drift.

Du kan också söka pengar under rubriken ”Från fysisk produkt till digitala tjänster baserat på IoT, hur sker detta?” Här kan du få stöd om du är ett företag eller organisation som står i begrepp att bredda din verksamhet från produkter till tjänster genom digitalisering baserad på IoT.

– I dag är det många företag som står inför denna transformering men som inte vet hur de ska gå till väga, skriver Vinnova.

Det är inga stora projekt Vinnova initierar ovan – totalbudgeten för båda rubrikerna är cirka tre miljoner kronor. Man hoppas på 2–3 projekt varav minst ett under varje rubrik.

I båda riktningarna ingår som uppgift att sprida de resultat du får fram, gärna på ett nytänkande sätt.

Läs mer om utlysningen här (pdf).

Det här den tredje utlysningen som görs inom Vinnovas strategiska innovationsprogram för IoT.
 
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)