JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Ruag bygger fabrik i Linköping


I början av året fick Ruag Space en stororder på adaptersystem för satelliter till Ariane 5 som kräver ytterligare resurser i Linköping. Nu investerar företaget hundra miljoner i en ny fabrik i staden tillsammans med fastighetsförvaltaren Henningson-Gruppen.

– Att vi nu expanderar så här kraftigt och i princip dubblerar vår kapacitet, är inte bara ett styrkebesked på tillväxten inom rymdbranschen, utan även på vår förmåga att med Linköping som bas, konkurrera på en internationell högteknologisk marknad , säger Jörgen Remmelg, chef på Ruag Space i Linköping, i ett pressmeddelande.

Den svenska delen av Ruag Space har cirka 415 anställda och huvudkontor i Göteborg. Där konstruerar och tillverkar företaget datorsystem, mikrovågselektronik och antenner till satelliter.

I Linköping arbetar företaget med mekaniska system. Här konstrueras och tillverkas främst adaptrar till bärraketer och satellitseparationssystem – en verksamhet som går bra.

Bland annat beställde den franska raketoperatören Arianespace adaptersystem för att koppla satelliter till bärraketer. För att klara leveransen som sträcker sig över flera år angav företaget att det behöver anställa ytterligare 12 personer i Linköping. Det innebär att företaget når över 100 anställda i staden.

Ruag Space levererar sedan tidigare adaptrar till NASA, Boeing, Lockheed, Space-X och Mitsubishi.

När den planerade fabriken i Linköping ska tas i drift anges inte.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)