JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arrow stöder IoT-entreprenörer på Indiegogo

Arrow stöder IoT-entreprenörer på Indiegogo

Om du presenterar en intressant IoT-idé på gräsrotsfinansieringssajten Indiegogo, kan du få gratis lift med distributören Arrow från start till mål – ända från utvärdering av produkt till marknadsföring.

IoT-trenden existerar parallellt med tre andra trender – enkla utvecklingskort, gör-det-själv och gräsrotsfinansiering. Bland någon av de små projekten på Indiegogo kanske nästa Apple lurar, ingen vet vem, så det är viktigt för distributörerna att hålla kontakten.

Därför riktar sig mycket av distributörernas IoT-stöd mot den nya gruppen av gräsrotsentreprenörer.

Lokala initiativ för att stödja IoT-startups finns, exempelvis har RS Components byggt ett labb åt sådana i Thames Valley i Storbritannien.

Arrow tar steget fullt ut i ett samarbete med gräsrotsfinansiären Indiegogo och ställer hela sitt IoT-paket till förfogande: konstruktionsverktyg, ingenjörsexpertis, stöd för prototypframtagning, stöd för tillverkning och supply-chain-hantering.

Effekten ska bli att gräsroten snabbare kommer fram till den fas där den kan skala upp produkten till volymer.

Och allt är gratis.

Arrow hävdar att värdet på tjänsterna ligger kring en halv miljon dollar. Marknadsföringshjälpen innebär att din produkt hamnar på Arrow webbplats och sprids till media.

– Affärssidan är ofta något som teknikinnovatörerna ofta missar, påpekar företaget i ett pressmeddelande.

Du måste kvalificera dig. Men inget som inte vilken ängelinvesterare som helst också skulle kräva. Och man kan se det som ytterligare en del av tjänsten – du får din idés massproducerbarhet och marknadsmöjlighet utvärderad.

Det här är ett nydanande grepp. Indiegogo brukade vara en plats som man gick till för att få kronor, men nu sys den ihop med Arrows utvecklingsstöd.

Tiden får utvisa hur det blir i praktiken med kvaliteten. Tiden får också utvisa om det här blir en trend, och om konceptet växer sig ännu större och gräsrotsfinansiering växer till att bli en one-stop-shop för elektronik-startups.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)