JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vd-byte och avtalsavslut

I mars förra året tecknade svenska Smoltek – som utvecklat en processteknik för vertikala ytodlade nanostrukturer – ett utvärderingsavtal med en av världens största kondensatortillverkare. Avtalet avslutas nu samtidigt som företaget byter vd.

Den icke namngivna kondensatortillverkaren har som en del i sin utvärdering av Smolteks CNF-MIM-teknik arbetat med en alternativ process. Nu har kondensatortillverkaren beslutat att vidareutveckla den alternativa processen i egen regi.

Utvärderingsavtalet har förlängts två gånger under det senaste året, men nu står det alltså klart att det inte förnyas.

Samtidigt menar Smoltek att den process som nu kommer att vidareutvecklas har potential att ytterligare höja attraktionskraften i det egna kondensatorkoncept kallat CNF-MIM, där CNF står för kolnanofibrer och MIM är kort för Metall Isolation Metal

– I det här fallet handlar det om en riktigt stor aktör med betydande utvecklingsresurser, och det gör att vi ser positivt på våra möjligheter att återkomma som formell partner inom ramen för detta eller något annat av deras pågående utvecklingsprojekt, säger Ola Tiverman, vd för dotterbolaget Smoltek Semi, i ett pressmeddelande.

Kort efter avtalsbrottet med kondensatorgiganten blev det även officiellt att Anders Johansson lämnar vd-stolen på moderbolaget Smoltek.

– Under mina 10 år som VD för Smoltek har vi utvecklats från ett litet "spin-out-projekt" till att idag vara ett publikt bolag på en global kommersiell arena. När Smoltek nu är på väg in i en ny fas är det rätt tid för en ny ledare att ta vid, säger han i ett pressmeddelande.

Styrelsen har utsett Marie Landfors till interims-vd och även inlett en rekryteringsprocess av en permanent vd. Anders Johansson står till förfogande i ytterligare sex månader.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)