JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Komponentdistributören Elektronikgruppen redovisar ett kraftigt lyft för tredje kvartalet både vad gäller omsättning och vinst.
Omsättningen för tredje kvartalet landade på 256 miljoner kronor, upp från 157 miljoner kronor i motvarande period i fjol. Under årets nio första månader har Elektronikgruppen därmed omsatt 653 miljoner kronor vilket är 21 procent mer än i fjol då omsättningen stannade på 540 miljoner kronor.

Rörelseresultat har också förbättrats starkt, från en förlust på 12,5 miljoner kronor för tredje kvartalet i fjol till en liten vinst på 0,4 miljoner kronor i år. Hittills i år har Elektronikgruppen därmed gjort ett rörelseresultat på 5,2 miljoner kronor.

I en kommentar till resultatet skriver koncernchefen Fredrik Celsing: ”En positiv efterfrågetrend har varit påtaglig under hela perioden januari-september. Styrkan i återhämtningen bedöms ha ökat under det tredje kvartalet. En återhållande faktor är emellertid att många av koncernens kunder alltjämt har svårt att få tillgång till finansiering för investeringar, vilket påverkar de verksamheter inom koncernen som erbjuder maskiner eller insatsvaror till investeringsvaror.   

Under det andra kvartalet märktes en ökad oro på marknaden för en framtida komponentbrist, något som påverkade orderingången positivt. Denna oro bedöms ha minskat under det tredje kvartalet varför dess inverkan på kvartalets orderingång också bedöms vara mindre.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)