JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Microchip köper Micrel
För 744 miljoner dollar köper styrkretsföretaget Microchip blandsignals- och kraftspecialisten Micrel.
Under de senaste åren har Microchip vuxit genom en rad förvärv av teknik som kompletterar det styrkretskunnande som är kärnan i företaget. 2010 köptes Zerog Wireless, ett företag som utvecklar och säljer wlankretsar och -moduler.

2012 förvärvades amerikanska SMSC för 939 miljoner dollar i kontanter. SMSC gjorde bland annat kretsar för USB-bussen men står också för en stor del av de Most-kretsar som används av bilindustrin för multimedia.

I fjol förvärvades ISSC, en taiwanesisk tillverkare av systemkretsar för bluetooth till trådlösa möss, hörlurar, mobiltelefoner och diverse annat. Köpet som gick på två miljarder kronor sänker kostnaden för Microchips Bluetoothkomponenter och är en del av Microchips stärkning av sitt IoT-erbjudande.

Och nu har ledningarna för Microchip och Micrel kommit överens om en affär som är värd 744 miljoner dollar om man räknar bort den kassa som finns i Micrel.

Köpet breddar Microchips portfölj med produkter inom bland annat omvandlare, power management, nätverkskretsar och timingkretsar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus