JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Kommunikationsföretaget Induo, som säljer produkter för maskin-till-maskinkommunikation, erbjuder nu även konstruktion och produktion av liknande produkter tillsammans med en ny partner i Kina.

- I många fall täcker våra färdiga produkter kundernas behov, men inte alltid. Då vill vi kunna erbjuda även utveckling och produktion av kundspecifika produkter, förklarar Ulf Seijmer, marknadsansvarig på Induo Wireless.

För kunderna kan det handla om att vilja pressa ner kostnader, införande av nya funktioner eller andra sätt att differentiera sig.

För att nå dithän har Induo inlett samarbete med Hong Kong-företaget Smart Gears, som sysslat med såväl konstruktion som produktion av GSM-baserad maskin-till-maskinkommunikation i tio år. Tanken är att Smart Gears inte bara ska stå för utveckling och tillverkning, utan även agera inkörsport till den asiatiska marknaden.

- Vi blir en länk och ett bollplank mellan kunden och utvecklingsföretaget, ett arbetssätt som vi tror många uppfattar positivt, säger försäljningschefen Mikael Flodström i ett pressmeddelande.

Smart Gears är inget stort företag, man har bara 10 anställda, hälften gör mjukvara i Hong Kong och andra hälften gör hårdvara i Shenzhen. Produktionen sköts via ett antal underleverantörer.

Induo är en relativt nystartat aktör på den svenska marknaden för maskin-till-maskinkommunikation. Man säljer produkter för såväl fristående GSM- och 3G kommunikation som tilläggskort för implementering av GSM- och 3G i befintliga system.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus