JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Blodplasmavärmare får 7 miljoner

Blodplasmavärmare får 7 miljoner

Antrad Medical i Stockholm, som utvecklat teknik för snabb upptining av blodplasma, har dragit in 7,25 miljoner kronor riskkapital.
Antrad har tagit fram en teknik som med hjälp av ett elektriskt fält av radiovågor värmer frusen blodplasma på fem minuter i stället för de 25-40 minuter som det tar idag då vattenbad eller varmluft används. Med tekniken jämnas fältet ut så att plasman värms homogent. Enligt företaget är efterfrågan på produkten stor från sjukhus runt om i världen.

– När en patient blöder är det bråttom. Varje minut räknas, och i nödsituationer kan vår teknik bidra till att rädda liv, säger vd Kurt Högnelid i ett pressmeddelande.

Antrad grundades 2008, baserat på forskning av Lars Ekemar som idag är teknikchef på företaget. Antrad ingick tidigare i affärsinkubatorn Sting i Stockholm men har flyttat ut därifrån.

Pengarna, som ska användas till att få ut produkterna på marknaden, kommer från Sting Capital, Innovationsbron och ett antal affärsänglar.

– Antrads lösning ökar säkerheten vid operationer och sparar pengar då man minskar risken för långa avbrott i pågående operationer. Jag ser framför mig en relativt kort väg till lansering och möjlighet till intäktsflöde för företaget, säger Sting Capitals investeringschef Martin Gemvik.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)