JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Flexenclosure vill mata basstationen med biogas

Svenska Flexenclosure, som utvecklar och tillverkar strömförsörjningslösningar till basstationer som främst tar energin från vind och sol, får 1,6 miljoner kronor från Vinnova. Med pengarna ska företaget utveckla en lösning som även kan drivas med biogas.
Runt årsskiftet avslutade Flexenclosure ett Forska&Väx-förprojekt som visade på en väldigt bra affärspotential för biogas inom telekom.

Nu får företaget ytterligare bidrag från Vinnova inom programmet Forska&Väx, där pengarna är öronmärkta för att addera biogas som kraftkälla i den egenutvecklade lösningen döpt till eSite (se länk).

När Flexenclosure nu går vidare med sina idéer är det Indien som valts som pilotmarknad av två orsaker. Dels har Flexenclosure redan lokal förankring med personal på plats i landet. Dels gick den indiska telekommyndigheten i januari ut med en stark rekommendation till alla operatörer att innan 2015 måste 50 procent av telekommasterna på landsbygden vara drivna av grön energi. Det motsvarar 65 000 installationer, enligt  Flexenclosure.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)