JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Electronica levde upp till förväntningarna
ELECTRONICA 50-årsjubilerande Electronica lockade över 73 000 besökare till München förra veckan. Jättemässan håller därmed ställningarna som världens största elektronikmässa.
Electronica har lockat ganska exakt 73 000 personer de senaste tre gångerna, 2008, 2010 och 2012. Årets siffra är visserligen inte reviderad, men den kommer att landa på lite drygt 73 000 personer. Därmed står det klart att Electronica i motsats till andra breda elektronikmässor har kvar sin dragningskraft.

Även om de flesta besökare är tyska, så ökar antalet utländska besökare sakta. I år var det för första gången lika många utländska som tyska besökare. På plats två och tre kommer grannländerna Italien och Österrike, därefter Storbritannien, Schweiz, Frankrike, Tjeckien och USA.

Hur många som rest ned från Sverige är inte klart men 2006 var det 1 241 personer, en siffra som minskade med 17 procent till 1 041 personer år 2012. Så gissningsvis kom knappt tusen svenskar i år.

En genomsnittlig besökare spenderar två dagar på Electronica och hen hade 2 737 utställare från 50 länder att besöka.

Årets mest frekventa fras var Internet of Things, IoT. I princip alla utställare hade någon produkt som var avsedd för IoT-system. Även första dagens paneldebatt med cheferna från Infineon, ST Microelectronics, NXP och Freescale handlade om sakernas Internet.

Nästa Electronica går av stapeln om två år, 8 till 11 november 2016.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus