JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Europa nästa för Ericssons 5G-lobbying

I mars drog telekomjätten Ericsson igång ”5G for Sweden”, ett projekt för att få med den svenska industrin på 5G-tåget. Nu är det dags för Europa som ska charmas med ”5G for Europe”.
– Det sker en väldig transformation av industrin som drivs av digitalisering och mobilitet. Det som tidigare varit separata verksamheter smälter samman och det är väldigt svårt att förutse vilka disruptiva tjänster som kommer att uppstå. Det sade Torbjörn Lundahl, som är programledare för 5G for Sweden, till Elektroniktidningen för en månad sedan (länk).

Precis som i Sverige är tanken med det europeiska projektet att få industrin att se möjligheterna med digitalisering i kombination med kommunikation. I många fall handlar det om att förstå vilka möjligheter som skapas när man kopplar ihop saker, maskiner, fabriker och människor.

Det andra målet är att få industrin att välja 5G för kommunikationen och det tredje är att säkerställa kompetensförsörjningen. Här är samarbetet med universitet och högskolor ett viktigt verktyg.

Ett antal universitet och företag är med från start. Det gäller bland annat Scuola Superiore Sant'Anna i Pisa, Technische Universität Dresden i Tyskland, Universidad Carlos III i Madrid, IMDEA Networks Institute i Madrid och King's College i London.

Bland industriföretagen märks Wisesense, Weiss Robotics, MyOmega System Technology och Zucchetti Centro Sistemi.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)